ПрАТ"ЗМК УКРСТАЛЬ ЗАПОРІЖЖЯ"

Код за ЄДРПОУ: 05402588
Телефон: 061-289-79-79
e-mail: bondarenko@zzmk.com.ua
Юридична адреса: 69008,ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ, М.ЗАПОРІЖЖЯ, ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН
 

Річний звіт за 2012 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

Примiтки до фiнансової звiтностi ПАТ "ЗЗМК" за 2012 рiк.
Iнформацiя про компанiю
ПАТ «ЗЗМК» (надалi – Компанiя) є публiчним акцiонерним товариством, зареєстрованим в Українi.
Юридична адреса Компанiї: 69008, м.Запорiжжя.
Середня чисельнiсть персоналу Компанiї протягом звiтного перiоду – 457 чол.
Основна дiяльнiсть Компанiї полягає у виробництвi та реалiзацiї металевих конструкцiй, а також у наданнi послуг по виготовленню металевих конструкцiй з давальницької сировини.
Випуск фiнансової звiтностi Компанiї за рiк, що завершився 31 грудня 2012 року, затверджений управлiнським персоналом Компанiї 11 лютого 2013 року.

Заява про вiдповiднiсть
Фiнансова звiтнiсть Компанiї пiдготовлена вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi («МСФЗ») в редакцiї, затвердженiй Радою по Мiжнародним стандартам фiнансової звiтностi (Рада по МСФЗ).
За всi звiтнi перiоди до року, завершеного 31 грудня 2012р. Компанiя готувала фiнансову звiтнiсть згiдно з нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку (П(С)БО). Представлена фiнансова звiтнiсть за рiк, який закiнчився 31 грудня 2012 р., є першою фiнансовою звiтнiстю, пiдготовленою у вiдповiдностi до МСФЗ.

Основа пiдготовки фiнансової звiтностi
Дана фiнансова звiтнiсть була пiдготовлена згiдно з принципом оцiнки за первiсною вартiстю. Фiнансова звiтнiсть представлена в гривнях, а всi суми округленi до тисяч, окрiм тих випадкiв, де вказано iнше.

Опис важливих аспектiв облiкової полiтики

Перерахунок iноземної валюти
Функцiональна валюта Компанiї – гривня.
Операцiї i залишки
Операцiї Компанiї, виконанi в iноземнiй валютi, облiковуються за курсом обмiну Нацiонального банку України, чинним на дату здiйснення операцiї.
Монетарнi активи i зобов'язання, вираженi в iноземнiй валютi, перераховуються за курсом НБУ функцiональної валюти, що дiє на звiтну дату. Немонетарнi статтi, якi оцiнюються на основi iсторичної вартостi в iноземнiй валютi перераховуються за курсом НБУ, що дiяв на дату здiйснення первинних операцiй. Немонетарнi статтi, якi оцiнюються за справедливою вартiстю в iноземнiй валютi, перераховуються за курсом НБУ, що дiяв на дату визначення справедливої вартостi
Визнання виручки (доходу)
Виручка визнається в тому випадку, якщо отримання економiчних вигод Компанiєю оцiнюється як ймовiрне, i якщо виручка може бути надiйно оцiнена. Виручка оцiнюється по справедливiй вартостi отриманої винагороди, за вирахуванням знижок, а також податкiв з продажу або обов'язкових платежiв, що пiдлягають перерахуванню до бюджету й позабюджетних фондiв.

Продаж товарiв
Виручка вiд продажу продукцiї визнається, як правило, коли iстотнi ризики i вигоди вiд володiння товаром переходять до покупця.
Для визнання виручки вiд продажу продукцiї повиннi виконуватися наступнi критерiї:
суб’єкт господарювання передав покупцевi суттєвi ризики i винагороди, пов’язанi з власнiстю на товар;
за суб’єктом господарювання не залишається анi подальша участь управлiнського персоналу у формi, яка, як правило, пов’язана з володiнням, анi ефективний контроль за проданими товарами;
суму доходу можна достовiрно оцiнити;
ймовiрно, що до суб’єкта господарювання надiйдуть економiчнi вигоди, пов’язанi з операцiєю;
витрати, якi були або будуть понесенi у зв’язку з операцiєю, можна достовiрно оцiнити.
Надання послуг
Дохiд вiд надання послуг виконаннi робiт, обумовлених контрактом, протягом узгодженого часу, дохiд визнається у тому звiтному перiодi, в якому наданi послуги, та розраховується на основi загальної вартостi контракту чи виконаного етапу. Документальним пiдтвердженням прийняття замовником результатiв робiт є пiдписаний обома сторонами Акт. Стадiя завершення угоди визначається згiдно з звiтами виконаних робiт.
Визнання витрат.
Витрати враховуються за методом нарахування.
Податки
Поточний податок на прибуток
Податковi активи i зобов'язання з поточного податку на прибуток за поточний i попереднi перiоди оцiнюються по сумi, очiкуванiй до вiдшкодування вiд податкових органiв або до сплати податковим органам. Податковi ставки i податкове законодавство, що використовуються для розрахунку даної суми - це ставки i законодавство, фактично прийнятi на звiтну дату в Українi.
Вiдстрочений податок
Вiдстрочений податок розраховується iз застосуванням методу зобов'язань шляхом визначення тимчасових рiзниць на звiтну дату мiж податковою базою активiв i зобов'язань та їх балансовою вартiстю для цiлей фiнансовiй звiтностi.
Вiдстроченi податковi зобов'язання визнаються щодо всiх тимчасових рiзницях оподаткувань.
Вiдстроченi податковi активи визнаються щодо всiх тимчасових рiзницях, що пiдлягають вирахуванню, невикористаних податкових пiльг i невикористаних податкових збиткiв, тiєю мiрою, якою є ймовiрним, що буде отримано оподаткований прибуток, до якого можна застосовувати тимчасовi рiзницi, якi пiдлягають вирахуванню.
Балансова вартiсть вiдстрочених податкових активiв переглядається на кожну звiтну дату i знижується в тiй мiрi, в якiй досягнення достатнього оподаткованого прибутку, який дозволить використовувати все або частину вiдкладених податкових активiв, оцiнюється як маловiрогiдне.
Невизнанi вiдстроченi податковi активи переглядаються на кожну звiтну дату i признаються в тiй мiрi, в якiй з'являється значна вiрогiднiсть того, що майбутнiй прибуток, що оподатковується дозволить використовувати вiдстроченi податковi активи.
Вiдстроченi податковi активи i зобов'язання оцiнюються за податковими ставками, якi, як передбачається, будуть застосованi в тому звiтному роцi, в якому актив буде реалiзований, а зобов'язання погашене, на основi податкових ставок (i податкового законодавства), якi станом на звiтну дату фактично прийнятi.
Первiсне застосування МСФЗ
Фiнансова звiтнiсть Компанiї за 2012 фiнансовий рiк буде першою рiчною фiнансовою звiтнiстю, яка вiдповiдає вимогам МСФЗ. Дата переходу Компанiї на МСФЗ - 1 сiчня 2011 року. Компанiя пiдготувала звiт про фiнансовий стан за МСФЗ станом на цю дату. При його пiдготовцi Компанiя застосувала МСФЗ 1 «Перше застосування Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi». У цiй примiтцi пояснюються основнi коригування, виконанi Компанiєю при перерахунку звiту про фiнансове становище, складеного на 1 сiчня 2011 року згiдно мiсцевим П(С)БО за рiк, що завершився на цю дату.
За деякими винятками, МСФЗ 1 вимагає ретроспективно застосовувати редакцiю МСФЗ, дiючу протягом першого року пiдготовки звiтностi по МСФО. При пiдготовцi звiту про фiнансовий стан у вiдповiдностi до МСФЗ 1 Компанiя застосувала звiльнення вiд повного ретроспективного застосування МСФЗ щодо використання справедливої вартостi в якостi доцiльної вартостi.
Компанiя вирiшила оцiнити деякi категорiї основних засобiв за справедливою вартiстю на дату переходу. У зв'язку з тим, що для цiлей П(С)БО була проведена переоцiнка основних засобiв станом на 31 грудня 2009 року Компанiя вирiшила застосувати вказану переоцiнку, скориговану на суму нарахованої амортизацiї до 1 сiчня 2011 року для визначення доцiльної собiвартостi основних засобiв.
Основнi засоби Компанiї були оцiненi незалежним оцiнювачем «Бюро Верiтас». Справедлива вартiсть основних засобiв була визначена на основi їх амортизованої вiдновної вартостi або ринкової вартостi (за наявностi iнформацiї про такий). Пiд час проведення такої оцiнки оцiнювачами були застосованi наступнi основнi допущення:
- вибiр джерел iнформацiї для аналiзу витрат на спорудження (фактичнi витрати, понесенi Компанiєю останнiм часом, спецiалiзованi довiдники, оцiнки витрат на спорудження рiзноманiтного обладнання тощо);
- вибiр порiвняльних величин для вартостi замiни певного обладнання, а також вiдповiдних коригувань для прийняття до уваги технiчних характеристик i стану нового i iснуючого обладнання;
- вибiр ринкової iнформацiї при проведеннi перевiрки на адекватну прибутковiсть.
У результатi проведення переоцiнки на 31 грудня 2009 року балансова вартiсть основних засобiв збiльшилася на 132 005 тис.грн. i склала 143 539 тисяч гривень вiдповiдно до МСФЗ. Сума дооцiнки була вiдображена як збiльшення нерозподiленого прибутку .

Фiнансовi активи.
Компанiя класифiкує свої фiнансовi активи за наступними категорiями оцiнки: позики та дебiторська заборгованiсть. Фiнансовi активи включають позики та дебiторську заборгованiсть, якi виникають, коли Компанiя надає товари або кошти безпосередньо дебiтору. Вони вiдображаються у складi оборотних активiв, крiм тих з них, термiн погашення яких перевищує 12 мiсяцiв пiсля звiтної дати. Останнi вiдносяться до категорiї необоротних активiв. Дебiторська заборгованiсть облiковується за амортизованою вартiстю. У звiтi про фiнансовий стан позики i дебiторська заборгованiсть вiдносяться до категорiї дебiторської заборгованостi з основної дiяльностi та iншої дебiторської заборгованостi.

1. Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги: Всего на кiнець року - 3070 тис.грн., у т.ч. за строками непогашення: до 12 мiсяцiв - 2853 тис.грн., вiд 12 до 18 мiсяцiв - 217 тис.грн.
2. Iнша поточна дебiторська заборгованiсть: Всего на кiнець року - 385 тис.грн., у т.ч. за строками непогашення: до 12 мiсяцiв - 385 тис.грн.

Станом на 31 грудня 2012 року у складi iншої поточної дебiторської заборгованостi вiдображено заборгованiсть з пов’язаними сторонами у сумi 721 тис.грн.
Резерви визнаються, коли у Компацiї є поточне юридичне або конструктивне зобов'язання (обумовлений нормами права), що виникло в результатi минулої подiї, для погашення якого, ймовiрно, вибуття ресурсiв, що втiлюють у собi економiчнi вигоди; причому розмiр такого зобов'язання може бути оцiнений з достатнiм ступенем точностi.
Резерв по сумнiвнiй дебiторськiй заборгованостi заснований на оцiнцi вiрогiдностi погашення дебiторської заборгованостi окремими контрагентами. У тому випадку, якщо вiдбувається загальне погiршення платоспроможностi покупцiв або реальний рiвень несплати заборгованостi контрагентами стає вище оцiненого, реальнi результати можуть вiдрiзнятися вiд оцiнюваних.
Резерви за зобов'язаннями та платежами. Резерви за зобов'язаннями та платежами - це нефiнансовi зобов'язання, якi визнаються у випадках, коли у Групи є поточнi юридичнi або передбачуванi зобов'язання в результатi минулих подiй, коли iснує ймовiрнiсть вiдтоку ресурсiв для того, щоб розрахуватися за зобов'язанням, i їх суму можна розрахувати з достатнiм ступенем точностi.
Класифiкацiя фiнансових зобов'язань
Компанiя класифiкує свої фiнансовi зобов'язання як зобов’язання по кредитам вiд нерезидента, зобов’язання по векселях виданих та iншi фiнансовi зобов'язання. Зобов’язання по векселях є довгостроковими. Фiнансовi зобов’язання по векселях вiдображено за амортизованою вартiстю. У зв’язку з тим, що строк погашення кредитiв настає у 2013-го роцi, ця заборгованiсть у звiтностi вiдображена у складi поточних зобов’язань. Фiнансовi зобов’язання по кредитах вiдображенi за амортизованою вартiстю.
Резерви за зобов'язаннями та платежами.
Резерви за зобов'язаннями та платежами - це не фiнансовi зобов'язання, якi визнаються у випадках, коли у Компанiї є поточнi юридичнi або передбачуванi зобов'язання в результатi минулих подiй, коли iснує ймовiрнiсть вiдтоку ресурсiв для того, щоб розрахуватися за зобов'язанням, i їх суму можна розрахувати з достатнiм ступенем точностi.
Компанiя визнає в якостi резервiв – резерв вiдпусток, який формується кожен мiсяць виходячи з фонду оплати працi та розрахункового оцiночного коефiцiєнту. Коефiцiєнт розраховується виходячи з показникiв попереднiх звiтних перiодiв з урахуванням поправки на iнформацiю звiтного перiоду.
Компанiя визнає в якостi резервiв резерв по пенсiйним планам з установленими виплатами.
План з встановленими внесками. Компанiя платить передбачений законодавством єдиний соцiальний внесок на користь своїх працiвникiв. Внески розраховуються як вiдсоток вiд поточної валової суми заробiтної плати i вiдносяться на витрати по мiрi їх понесення.
План зi встановленими виплатами. Компанiя бере участь у державному пенсiйному планi зi встановленими виплатами, який передбачає достроковий вихiд на пенсiю спiвробiтникiв, що працюють на робочих мiсцях зi шкiдливими та небезпечними для здоров'я умовами. Зобов'язання, визнане у вхiдному звiтi про фiнансовий стан за МСФЗ у зв'язку з пенсiйним планом зi встановленими виплатами, являє собою поточну вартiсть певного зобов'язання на звiтну дату мiнус коректування на невизнаний актуарний прибуток або збиток i вартiсть минулих послуг. Зобов'язання за встановленими виплатами розраховується з використанням методу прогнозованої умовної одиницi.
Резерви вiдображено наступним чином:
Забезпечення i резерви
1. Забезпечення на виплату вiдпусток працiвникам:
Залишок на початок року - 351 тис.грн.,
Збiльшення за звiтний рiк:
нараховано (створено) - 1421 тис.грн.,
додатковi вiдрахування - 424 тис.грн.,
використано у звiтному роцi - 1210 тис.грн.,
Вiдкориговано на кiнець року - 44 тис.грн.,
Залишок на початок року - 424 тис.грн.
2. Забезпечення на виплату пiльгових пенсiй:
Залишок на початок року - 3749 тис.грн.,
Залишок на кiнець року - 3749 тис.грн.

Основнi засоби
Основнi засоби, якi були придбанi пiсля переоцiнки враховуються Компанiєю за первинною вартiстю за вирахуванням накопиченої амортизацiї i/або накопичених збиткiв вiд знецiнення у разi їх наявностi.
Первiсна вартiсть основних засобiв включає витрати, безпосередньо пов'язанi з придбанням таких активiв. Витрати на поточний ремонт i техобслуговування вiдносяться на витрати поточного перiоду. Витрати на замiну великих вузлiв або компонентiв основних засобiв капiталiзуються при одночасному списаннi частин, якi пiдлягають замiнi.
Амортизацiя розраховується протягом оцiночного строку корисного використання активу iз застосуванням прямолiнiйного методу.
Основнi засоби, вартiсть яких є нижчою за 2500 грн. списуються на витрати при введенi в експлуатацiю.
Списання ранiше визнаних основних засобiв або їх значного компоненту з балансу вiдбувається при їх вибуттi або у випадку, якщо в майбутньому не очiкується отримання економiчних вигод вiд використання або вибуття даного активу. Дохiд або витрати вiд списання активу, що виникають в результатi (розрахованi як рiзниця мiж чистими надходженнями вiд вибуття i балансовою вартiстю активу), включаються в звiт про прибутки i збитки за той звiтний рiк, в якому актив був списаний.

Основнi засоби Компанiї складаються:

Незавершене будiвництво: Станом на 01.01.2011: Первiсна (переоцiнена) вартiсть - 121 тис.грн.,станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 537 тис.грн., станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 116 тис.грн.
Будинки, споруди та передавальнi пристрої: станом на 01.01.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 133775 тис.грн., знос- 2955 тис.грн., станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть- 133868 тис.грн., знос - 5914 тис.грн., станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 135499 тис.грн., знос - 8895 тис.грн.
Машини та обладнання: станом на 01.01.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 8881 тис.грн., знос - 1781 тис.грн., станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 31511 тис.грн., знос - 3260 тис.грн., станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 36237 тис.грн., знос — 5480 тис.грн.
Транспортнi засоби: станом на 01.01.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 1065 тис.грн., знос — 482 тис.грн., станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 1399 тис.грн., знос — 863 тис.грн., станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 1408 тис.грн., знос - 1038 тис.грн..
Iнструменти, прилади, iнвентар (меблi): станом на 01.01.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 176 тис.грн., знос — 24 тис.грн., станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 366 тис.грн., знос — 86 тис.грн., станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть 379 тис.грн., знос - 137 тис.грн.
Iншi основнi засоби: станом на 01.01.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 9 тис.грн., знос - 1 тис.грн., станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 6 тис.грн., знос - 1 тис.грн., станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 6 тис.грн., знос - 1 тис.грн.
Разом: станом на 01.01.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 144027 тис.грн., знос - 5243 тис.грн., станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть 167687 тис.грн., знос - 10124 тис.грн. станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть — 173645 тис.грн., знос - 15551 тис.грн. Нематерiальнi активи: станом на 01.01.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 31 тис.грн., знос - 31 тис.грн., станом на 31.12.2011: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 104 тис.грн., знос - 35 тис.грн., станом на 31.12.2012: первiсна (переоцiнена) вартiсть - 132 тис.грн., знос - 56 тис.грн.
Запаси
Запаси вiдображаються в облiку i звiтностi за меншою з двох оцiнок: первiсною вартiстю або чистою вартiстю реалiзацiї. Вартiсть товарно-матерiальних запасiв облiковується за методом середньозваженої вартостi. Чиста вартiсть реалiзацiї є очiкуваною цiною реалiзацiї запасiв в умовах звичайної дiяльностi за вирахуванням очiкуваних витрат на завершення їх виробництва та реалiзацiю.
Запаси Компанiї складаються:
Балансова вартiсть на кiнець року: сировина i матерiали — 15533 тис.грн., паливо — 11 тис.грн., будiвельнi матерiали — 5 тис.грн., запаснi частини — 163 тис.грн., незавершене виробництво — 3140 тис.грн., готова продукцiя — 16251 тис.грн., товари — 29 тис.грн., разом — 35132 тис.грн.

Витрати на позики.
Витрати по позикам, якi не є часткою фiнансового iнструменту та не капiталiзуються як частина собiвартостi активiв, визнаються як витрати перiоду. Пiдприємство капiталiзує витрати на позики, якi безпосередньо вiдносяться до придбання, будiвництва або виробництва квалiфiкованого активу, як частина собiвартостi цього активу.
Знецiнення нефiнансових активiв
На кожну звiтну дату Компанiя визначає, чи є ознаки можливого знецiнення активу. Якщо такi ознаки мають мiсце, або якщо потрiбне проведення щорiчної перевiрки активу на знецiнення Компанiя проводить оцiнку вiдшкодовуваної вартостi активу. Вiдшкодовувана вартiсть активу – це найбiльша з наступних величин:
справедлива вартiсть активу, за вирахуванням витрат на продаж, i вигоди вiд використання активу. Вiдшкодовувана вартiсть визначається для окремого активу, за винятком випадкiв, коли актив не генерує притоки грошових коштiв, якi, в основному, незалежнi вiд притоку що генеруються iншими активами або групою активiв. Якщо балансова вартiсть активу перевищує його вiдшкодовувану вартiсть, актив вважається знецiненим i списується до вiдшкодовуваної вартостi. При оцiнцi цiнностi вiд використання майбутнi грошовi потоки дисконтуються по ставцi дисконтування до оподаткування, яка вiдображає поточну ринкову оцiнку тимчасової вартостi грошей i ризики, властивi активу. При визначеннi справедливої вартостi за вирахуванням витрат на продаж застосовується вiдповiдна модель оцiнки. Цi розрахунки пiдтверджуються оцiночними коефiцiєнтами, котируваннями цiн акцiй дочiрнiх компанiй, що вiльно обертаються на ринку, або iншими доступними показниками справедливої вартостi.
На кожну звiтну дату Компанiя визначає, чи є ознаки того, що ранiше визнанi збитки вiд знецiнення активу бiльше не iснують або зменшилися. Якщо така ознака є, то Компанiя розраховує вiдшкодовувану вартiсть активу. Ранiше визнанi збитки вiд знецiнення вiдновлюються тiльки в тому випадку, якщо мала мiсце змiна в оцiнцi, яка використовувалася для визначення вiдшкодовуваної вартостi активу, з часу останнього визнання збитку вiд знецiнення. Вiдновлення обмежене таким чином, що балансова вартiсть активу не перевищує його вiдшкодовуваної вартостi, а також не може перевищувати балансову вартiсть, за вирахуванням амортизацiї, по якiй даний актив признавався б у випадку, якщо в попереднi роки не був би визнаний збиток вiд знецiнення. Таке вiдновлення вартостi признається в звiтi про прибутки i збитки, за винятком випадкiв, коли актив враховується по переоцiненiй вартостi. У останньому випадку вiдновлення вартостi враховується як прирiст вартостi вiд переоцiнки.
Грошовi кошти i короткостроковi депозити
Грошовi кошти i короткостроковi депозити в звiтi про фiнансовий стан включають грошовi кошти в банках i в касi.
Станом на 31.12.2012 р. вiдображено грошовi кошти на поточних рахунках в банках в сумi 4586 тис.грн.
Представлення вiдстрочених податкiв
Через вiдмiнностi мiж українським законодавством, що регулює принципи оподаткування, та МСФЗ у Компанiї виникли певнi тимчасовi рiзницi мiж балансовою вартiстю деяких активiв та зобов'язань для цiлей фiнансової звiтностi i їх вартiстю для цiлей визначення бази оподаткування. Податковий ефект змiн таких тимчасових рiзниць облiковується за ставкам, котрi будуть дiяти у наступних за звiтним перiодах.

Податковий ефект тимчасових рiзниць:

Оцiнка забезпечень по резерву на виплату вiдпусток:
вiдстрочений податковий актив - 81 тис.грн, оцiнка основних засобiв i рiзницi в амортизацiї: вдстрочене податкове зобов’язання - 19163 тис.грн, оцiнка актуарних зобов’язань: вiдстрочений податковий актив - 712 тис.грн., всього - 18370 тис.грн.

Вiдстрочений податок у звiтностi Компанiї вiдображено наступним чином:

Найменування показника Сума, тис.грн.
Поточний податок на прибуток 954
Вiдстроченi податковi активи:
на початок звiтного року 0
на кiнець звiтного року 0
Вiдстроченi податковi зобов'язання:
на початок звiтного року 17364
на кiнець звiтного року 18370
Включено до Звiту про фiнансовi результати -
усього 1960
у тому числi:
поточний податок на прибуток 954
зменшення (збiльшення)
вiдстрочених податкових активiв 0
збiльшення (зменшення) вiдстрочених
податкових зобов'язань 1006

Статутний капiтал
Статутний капiтал Компанiї станом на 31.12.2010 складає 320 тис. грн.
Кiлькiсть випущених акцiй становить 32015403 штук, номiнальною вартiстю 0,01 грн. кожна.
Статутний капiтал сплачено повнiстю у встановленi законодавством строки.
Станом на 31 грудня 2012 року перелiк осiб, частки яких у статутному фондi перевищують 10% - ТОВ “Феркон Холдiнг”
Додатковий капiтал
При проведенi трансформацiї звiтностi у звiтнiсть по МСФЗ станом на 1 сiчня 2011 року було списано зi складу додаткового капiталу до нерозподiленого прибутку суму дооцiнки, проведеної у 90-х роках в сумi 9789 тис.грн.
Нерозподiлений прибуток
Внаслiдок переходу до складання фiнансової звiтностi за 2012 рiк за МСФЗ Компанiєю проведено наступнi дiї стосовно нерозподiленого прибутку:
Проведенi господарськi операцiї Сума, тис.грн.
Нерозподiлений прибуток станом
на 01.01.2011 року згiдно з П(С)БО 40846
Дооцiнка основних засобiв станом
на 31.12.2009 року 132005
Амортизацiя дооцiнки
та списання основних засобiв за 2010 рiк (3881)
Корегування по вiдстроченим податкам
внаслiдок тимчасових рiзниць (19563)
Нарахування забезпечень по
актуарним розрахункам (4466)
Списання дооцiнки основних засобiв,
яка провадилась у 90-х роках 9789
Списання знецiнення готової продукцiї (81)
Нерозподiлений прибуток станом
на 01.01.2011 року згiдно МСФЗ 154649
Чистий прибуток (збиток) по МЗФЗ за 2011 рiк (11533)
Вiдображення актуарного прибутку за 2011 рiк 825
Виправлення помилок за 2010 рiк 5
Нерозподiлений прибуток станом
на 31.12.2011 року згiдно МСФЗ 143946
Чистий прибуток (збиток) по МЗФЗ за 2012 рiк (2600)
Нерозподiлений прибуток станом
на 31.12.2012 року згiдно МСФЗ 141346

Розкриття iнформацiї щодо пов’язаних осiб
Для складання цiєї фiнансової звiтностi сторони вважаються пов'язаними, якщо одна з них має можливiсть контролювати iншу, знаходиться пiд спiльним контролем з нею або може мати значний вплив на iншу сторону при прийняттi фiнансових чи операцiйних рiшень, як зазначено в МСБО 24 “Розкриття iнформацiї про зв’язанi сторони”.
Пiд час розгляду кожного випадку вiдносин, що можуть бути вiдносинами мiж зв’язаними сторонами, увага придiляється сутi цих вiдносин, а не лише їх юридичнiй формi.
Серед господарських операцiй мiж зв’язаними особами дiють договори , за якими
станом на 31 грудня 2012 року у звiтностi наявна:
- кредиторська заборгованiсть з ПрАТ «Укрстальконструкцiя» по передплатi за готову продукцiю в сумi 100 тис.грн., та
- кредиторська заборгованнiсть по поставленному металопрокату у сумi 1 537,3 тис.грн.,
- кредиторська заборгованнiсть у сумi 316 тис.грн. по виданим довгостроковим векселям перед ТОВ “Феркон Холдiнг”
- дебiторська заборгованнiсть з ПАТ “Металiст” за вiдгружений металопрокат у сумi 721 тис.грн.

Винагорода провiдного управлiнського персоналу за 2012 рiк, яка включена в рядок 070 “Адмiнiстративнi витрати” Звiту про фiнансовi результати, складає 320,9 тис. грн (у 2011 роцi –260,4тис. грн).

Iншi примiтки до фiнансової звiтностi
Компанiя здiйснює дiяльнiсть в одному бiзнес сегментi. Отже, Додаток до Примiток до рiчної фiнансової звiтностi «Iнформацiя за сегментами» за 2012 рiк не готувався.

Керiвник В.Ф.Шелуханський

Головний бухгалтер О.О.Чайка