ПрАТ"ЗМК УКРСТАЛЬ ЗАПОРІЖЖЯ"

Код за ЄДРПОУ: 05402588
Телефон: 061-289-79-79
e-mail: bondarenko@zzmk.com.ua
Юридична адреса: 69008,ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ, М.ЗАПОРІЖЖЯ, ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН
 
Дата розміщення: 29.03.2019

Річний звіт за 2016 рік

XVI. Текст аудиторського висновку (звіту)

Найменування аудиторської фірми (П. І. Б. фудитора - фізичної особи - підприємця) АУДИТОРСЬКА ФIРМА У ФОРМI ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ «КРАТ-АУДИТ»
Код за ЄДРПОУ (реєстраційний номер облікової картки* платника податків - фізичної особи) 23413650
Місцезнаходження аудиторської фірми, аудитора 04050 м. Київ, Шевченкiвський р-н, вул. Мельникова, будинок 12
Номер та дата видачі свідоцтва про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, виданого Аудиторською палатою України 0718, 26.01.2001
Реєстраційний номер, серія та номер, дата видачі та строк дії свідоцтва про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів** д.в., д.в., д.в., д.в.
Текст аудиторського висновку (звіту) Звiт незалежного аудитора призначається акцiонерам ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЗАПОРIЗЬКИЙ ЗАВОД МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦIЙ», фiнансова звiтнiсть якого перевiряється, i може бути використаний для подання до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентом. Ми провели аудит фiнансової звiтностi ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЗАПОРIЗЬКИЙ ЗАВОД МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦIЙ» (далi-Компанiя) (код ЄДРПОУ - 05402588, мiсцезнаходження - 69008 м. Запорiжжя, Заводський район, дата державної реєстрацiї - 14.01.1994р.), яка включає баланс (звiт про фiнансовий стан) на 31 грудня 2016 року, звiт про фiнансовi результати (звiт про сукупний дохiд), звiт про власний капiтал та звiт про рух грошових коштiв за рiк, що закiнчився на зазначену дату, стислий виклад суттєвих облiкових полiтик та iншi пояснювальнi примiтки. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за подання цiєї фiнансової звiтностi вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає необхiдним для забезпечення складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки. Вiдповiдальнiсть аудитора Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень. Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання Компанiєю фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю Компанiї. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятностi облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi. Ми вважаємо, що отримали достатнi та належнi аудиторськi докази для висловлення нашої умовно-позитивної думки.
Пiдстави для висловлення умовно-позитивної думки При складаннi фiнансової звiтностi Компанiя не провела оцiнку на предмет зменшення корисностi основних засобiв вiдповiдно МСБО 36 «Зменшення корисностi активiв» при наявностi ознак, що кориснiсть активiв могла зменшитися. Якби управлiнський персонал визнав зменшення корисностi основних засобiв, потрiбно було б провести уцiнку основних засобiв до суми їх очiкуваного вiдшкодування, що призвело б до збiльшення витрат. Вплив зменшення корисностi основних засобiв не був визначений. Компанiя не провела актуалiзацiю пенсiйних зобов’язань станом на 31.12.2016 року, якi в балансi (Звiт про фiнансовий стан) склали 1793 тис. грн. Ми не мали змоги отримати достатнi й належнi аудиторськi докази щодо вартостi цього забезпечення станом на 31.12.2015 р. та на 31.12.2016 р. Вiдповiдно ми не мали змоги визначити, чи була потреба в коригуваннi зазначених сум. Умовно-позитивна думка На нашу думку, за винятком впливу питань, про якi йдеться у параграфi «Пiдстави для висловлення умовно-позитивної думки», фiнансова звiтнiсть вiдображає достовiрно в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЗАПОРIЗЬКИЙ ЗАВОД МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦIЙ» станом на 31 грудня 2016 року, його фiнансовi результати i рух грошових коштiв за рiк, що минув на зазначену дату, вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi.
Iншi питання Не змiнюючи нашої думки, звертаємо увагу на наступне: вартiсть чистих активiв Компанiї станом на 31.12.2016 року склала вiд’ємне значення в сумi 34937 тис. грн., що значно нижче зареєстрованого статутного капiталу на вiдповiдну дату, i це являє собою ознаку загрози безперервностi дiяльностi. Згiдно з частиною 3 Статтi 155 Цивiльного Кодексу України, якщо пiсля закiнчення другого та кожного наступного фiнансового року вартiсть чистих активiв акцiонерного товариства виявиться меншою вiд статутного капiталу, товариство зобов’язане оголосити про зменшення свого статутного капiталу та зареєструвати вiдповiднi змiни до статуту у встановленому порядку. Якщо вартiсть чистих активiв товариства стає меншою вiд мiнiмального розмiру статутного капiталу, товариство пiдлягає лiквiдацiї.
Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму Повне найменування: АУДИТОРСЬКА ФIРМА У ФОРМI ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ «КРАТ-АУДИТ» Номер та дата видачi Свiдоцтва про державну реєстрацiю: А00 №304412 вiд 25.04.1995р. видано виконавчим комiтетом Донецької мiської Ради Свiдоцтво про включення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв: №0718 видане рiшенням Аудиторської палати України вiд 26.01.2001р.№98, дiйсне до 24.09.2020р. Мiсцезнаходження: 04050, м. Київ, Шевченкiвський р-н, вул. Мельникова, буд. 12 Телефон: 050-368-16-79 Дата i номер договору на проведення аудиту: № 122 вiд 20.10. 2016 року Дата початку та дата закiнчення проведення аудиту: Дата початку перевiрки: 20.10.2016р., дата закiнчення перевiрки 04.04.2017р. Виконавець Сертифiкат аудитора серiї А № 002017 рiшення Аудиторської палати України № 27 вiд 02.03.1995р. Продовження строку дiї до 02.03.2019р. - рiшення Аудиторської палати України № 2832 вiд 30.12.2014 р. ______________ Кратт О.М. 04.04.2017р.